Recept 31, Guinee-Bissau: verstopte eieren.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kg rundergehakt - 8 hardgekookte eieren - 1 ei, losgeklopt - bloem - olie om te bakken - 100 g fijngehakte ui - 1 eetlepel tomatenpuree - 2 laurierblaadjes - gekneusde peperkorrels - 1 liter runderbouillon (van tablet mag) - zout en peper - 20 ml azijn

Bereiding:

Meng het gehakt met het losgeklopt ei. Vorm er 8 ballen van. Bestuif ze met bloem. Maak er platte schijven van. Pel de hardgekookte eieren. Leg een ei in het midden van elke schijf gehakt. Vouw het gehakt rond de eieren, zodat er niets meer van het ei te zien is. Bestuif de ballen weer met bloem. Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen mooi bruin en gaar. Haal ze uit de pan. Fruit de fijngehakte uien in de achtergebleven bakolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat die even meebakken. Schenk de bouillon in de pan, evenals de laurierblaadjes, peperkorrels en azijn. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat alles ongeveer 10 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes en leg de verstopte eieren weer in de pan. Laat het geheel nu zo lang sudderen tot de saus de door u gewenste dikte heeft.