Recept 24, Frankrijk: Provençaalse omelet.

Ingrediënten voor 6 personen:

8 eieren - 500 g tomaten - 2 uien - 1 teentje knoflook - 2 paprika s - 250 g spinazie - 1 takje peterselie - olijfolie - 1 takje dragon - 1 takje tijm - 1 laurierblad - zout en peper

Bereiding:

Leg de tomaten 1 minuut in kokendheet water, haal ze eruit, laat ze schrikken onder koud stromend water, ontvel ze, verwijder het zaad en prak ze fijn. Doe ze in een koekenpan met een dikke bodem, voeg zout toe en laat ongeveer 15 minuten op middelmatig hoog vuur koken.
Schil en hak de uien en de knoflook. Was de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de spinazie, de peterselie en de dragon en verwijder de steeltjes. Hak ze.
Fruit de uien, de knoflook en de paprika's 7 minuten in 3 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten sudderen. Meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper toe. Voeg vervolgens de rest van de groenten en kruiden toe. Laat nog 30 minuten afgedekt op laag vuur sudderen. Haal het laurierblad uit de pan.
Breek intussen de eieren in een kom, voeg zout en peper toe en klop ze. Giet de geklopte eieren op de groenten in de koekenpan.
Laat de omelet in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur gaar worden. Draai de omelet dan met behulp van een deksel om en laat de andere kant in 5-6 minuten mooi bruin worden.
De omelet kan zowel warm als koud geserveerd worden.