Recept 102, Zwitserland: Züricher eieren.

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g aardappelen - 1½ dl melk - zout en peper - nootmuskaat - 100 g ham - 100 g geraspte kaas - 250 g tomaten - 4 eieren - fijngehakte peterselie

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. Verhit de melk. Stamp de aardappelen met de melk tot een puree. Maak die op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de ham in dunne reepjes en schep die met de geraspte kaas door de puree. Was de tomaten en snijd die in plakjes. Vet 4 ovenschaaltjes in en beleg de bodem met plakjes tomaat. Verdeel daar de aardappelpuree over. Druk met een vochtige juslepel kuiltjes in de puree. Breek de eieren boven die kuiltjes. Zet de nestjes 15 minuten in een voorverwarmde oven (175°C) tot de eieren gestold zijn. Bestrooi ze voor het opdienen met fijngehakte peterselie.