Recept 95, Oosterse kip teriyaki met mie.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels bruine suiker
125 ml ketjap
fijngehakte gember (ongeveer 3 cm)
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
125 ml plantaardige olie
500 g kipfilet, in blokjes gesneden
275 g mie
2 eetlepels plantaardige olie
gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm)
4 fijngesneden lente uitjes
200 g gesneden paksoi
125 g taugé

Bereiding:

Meng de bruine suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125 ml plantaardige olie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe.
Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast.
Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking.
Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur.
Haal de kip uit de pan en zet het opzij.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe.
Serveer de Kip Teriyaki samen met de reeds bereide mie.