Recept 77, Gegratineerde penne met zalm en broccoli.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 blikken (rode) zalm van ± 200 g
300 g penne rigate
300 g broccoli, in kleine roosjes
3 bosuitjes
4 tomaten
200 g hüttenkäse
2-3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
75 g belegen geraspte kaas
peper en zout

Bereiding:

In ±30 minuten een lekkere schotel op tafel en makkelijk te maken.
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 200°C. Kook penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snij bosuitjes in dunne ringetjes en tomaten in stukjes. Giet zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Verdeel zalm in stukjes. Giet pasta met broccoli af en meng de zalm, ui, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe mengsel over in lage ovenschaal en strooi kaas erover. Bak in 15 minuten door en door warm en laat de kaas smelten.