Recept 75, Macaroni and cheese.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g elleboogmacaroni
200 g kaas
100 g roomkaas
1 ei
200 ml melk
2 eetlepels roomboter
1 theelepel paprikapoeder
1 pakje saltine crackers
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250 g champignons
2-3 lente-uitjes, gesneden in dunne ringetjes

Bereiding:

De macaroni in een ruime hoeveelheid goed gezouten water net niet al dente koken, dus een tikje onder dan wat je normaal gesproken zou serveren. Afgieten en aan de kant zetten.
De ui en champignons schoonmaken, de ui fijn snipperen en de champignons in plakken snijden. Ze samen in 1 eetlepel olijfolie sauteren, tot de ui glazig is en begint licht te kleuren.
Voor de saus roomkaas, ei, melk en paprikapoeder samen glad roeren, geraspte kaas toevoegen. Ik gebruik een mix van jonge en oude goudse  jonge voor de smeuigheid, oude voor de pittige smaak. Je kunt ook emmentaler of goede scherpe cheddar gebruiken.
Aan de saus de pasta, champignons en ui en lente-uien toevoegen, goed doorroeren. Een ovenvaste schaal beboteren en de mix erin overbrengen.
De crackers fijn maken en mixen met een eetlepel gesmolten roomboter. De bovenkant van het gerecht hiermee bedekken. De schotel in de voorverwarmde oven doen (200°C.) en ongeveer 20 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.