De macaroni in
een ruime hoeveelheid goed gezouten water net niet al dente koken,
dus een tikje onder dan wat je normaal gesproken zou serveren.
Afgieten en aan de kant zetten.
De ui en champignons schoonmaken, de ui fijn snipperen en de
champignons in plakken snijden. Ze samen in 1 eetlepel olijfolie
sauteren, tot de ui glazig is en begint licht te kleuren.
Voor de saus roomkaas, ei, melk en paprikapoeder samen glad roeren,
geraspte kaas toevoegen. Ik gebruik een mix van jonge en oude goudse
jonge voor de smeuigheid, oude voor de pittige smaak. Je kunt ook
emmentaler of goede scherpe cheddar gebruiken.
Aan de saus de pasta, champignons en ui en lente-uien toevoegen,
goed doorroeren. Een ovenvaste schaal beboteren en de mix erin
overbrengen.
De crackers fijn maken en mixen met een eetlepel gesmolten
roomboter. De bovenkant van het gerecht hiermee bedekken. De schotel
in de voorverwarmde oven doen (200°C.) en ongeveer 20 minuten
bakken, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
|