Recept 139, Pitabroodjes met gekruide kip en frisse Tzatiki.

Ingrediėnten voor 4 personen:

1 kg kip
500 ml Griekse yoghurt
Sweet Chilisauce of Ketchup
knoflook
suiker/basterdsuiker
Chilipoeder
zakje `Tex-Mex` tacokruiden
olijfolie
peper
zout
Worcestersauce
citroensap
sjalotje/klein uitje
12 pita broodjes

Bereiding:

Snij de kip in blokjes en doe in een marinade van:
2 grote eetlepels Griekse Yoghurt
zakje `Tex-Mex` tacokruiden
scheutje citroensap
3 theelepels (basterd)suiker
1 theelepel Worcestersauce
1 theelepel Chilipoeder
2 eetlepels Chilisaus/Ketchup
gesnipperd sjalotje/uitje
2 teentjes knoflook

Stop dit in de koelkast en laat het marineren terwijl je begint met de Tzakziki.
Zet in de tussentijd de oven op voorverwarmen (180°C.)
Voor de Tzatziki heb je ½ komkommer nodig, snij deze komkommer in de lengte door en haal met een theelepel het `vruchtvlees` in het midden eruit (dit om al het overbodige vocht er uit te halen).
Hierna rasp je de komkommer door de overgebleven Griekse Yoghurt. Een klein scheutje citroensap en evt een scheutje Worcestersauce. Voeg een eetlepel olijfolie toe.
Verder een groot teentje knoflook en op smaak brengen met peper en zout.
Nu is het tijd om de resterende halve komkommer en de 6 tomaten in plakjes te snijden. Wanneer dit gedaan is kunnen ze weg gezet worden in de koelkast.
De oven zal ondertussen wel 180 graden bereikt hebben en de broodjes kunnen er in voor 6-7 minuten in.
Terwijl de broodjes in de oven zitten kan de kip op heet vuur goed gaar gebakken worden. Voeg tijdens het bakken
± 50 ml water toe
Wanneer de kip en de broodjes klaar zijn is in de tussentijd de tzatziki ook al wat meer op smaak.
Snij de broodjes door de helft, smeer wat frisse tzatziki op de broodjes, beleg met wat komkommer en tomaat en daarna is het tijd voor wat heerlijk gekruide kip !