Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. De hete lucht oven op 180°C.
Bereidingswijze:
Klop 3 eieren los. Halveer 2 soft tortilla's en bestrijk 1 kant van
de tortilla's met ei.
Bekleed de vorm/ schaal dakpansgewijs met halve tortilla's (tegen de
zijkanten), met de bestreken kant naar binnen!
Leg daarna 1 hele tortilla op de bodem van de vorm, zodat de randjes
net wat op komen te staan (de tortilla is dus net iets groter dan de
bodem zelf). Druk de tortilla bodem aan. Bestrijk ook de bodem met
het losgeklopte ei.
Snijd 400 gram kipfilets in blokjes. Bak de kip in 30 gram boter
circa 5 minuten.
Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes (niet te dik), voeg dit
aan de kip toe en bak circa 5 minuten. De laatste 3 minuten voeg je
tevens de champignons het bosje bosuitjes (gesneden) erbij.
Pers de teentjes knoflook en bak deze ook nog even mee.
- Haal de pan van het vuur. (niet te lang)
Snijd 1 geschilde appel in blokjes. Roer de appel, de rest van het
eiermengsel, de scheut room culinair, de scheut curry ketchup het
potje saus door het kipmengsel.
- Zet het geheel kort nog weer even op het vuur (1 minuut goed
doorwarmen). Naar smaak peper en zout toevoegen.
Vul de vorm met het kipmengsel.
Leg 1 tortilla bovenop het mengsel.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.
Bak de pie middenin de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveertip:
Serveren met zure room.
|