500 g
(wijn)zuurkool
500 g rundergehakt
1 ui
1 potje creme fraiche
1 eetl. chilipoeder
½ potje paprikareepjes of een rode paprika in reepjes gesneden (meer
paprika mag ook, dit naar smaak)
2 theel. karwijzaad
wat peper en zout
100 á 200 gram oude geraspte kaas, naar smaak
----------------------------------------
aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken
ruim 1 kg)
1 ei
paneermeel
boter |
Schil de
aardappelen en maak er een luchtige puree van met boter, melk, 1 ei
en wat peper.
Bak het gehakt rul (los geprakt) in de koekenpan met peper en zout
en doe er de gesnipperde ui bij. Laat dit samen nog even doorbakken
en doe er daarna ook het karwijzaad en de chilipoeder door.
Laat de zuurkool eerst uitlekken in een vergiet en vermeng hem
daarna met de paprikareepjes en de zure room.
Neem een ingevette ovenschaal en doe onderin het zuurkoolmengsel.
Daarbovenop komt dan het gehakt. Strooi daar wat geraspte kaas
overheen. Tot slot komt dan de aardappelpuree die afgedekt wordt met
de rest van de geraspte kaas en wat paneermeel. Het paneermeel is
niet per se noodzakelijk maar zorgt voor een bruin korstje.
Verwarm de oven ongeveer een kwartier voor op 200 graden C.
(gasstand vier) en schuif de ovenschaal midden in de oven. Laat de
schaal nu nog veertig minuten in de oven staan.
|