Canneloni: een
pak cannelloni-rollen (supermarkt), 200 gram varkensfilet (of kant
en klaar varkensgehakt), 200 gram kipfilet (of kant en klaar
kipgehakt), 2 gesnipperde uien, 1 tomaat in stukjes, 2 eetlepels
melk, 120 ml room, 75 gram prosciuto/ parmaham in blokjes, 40 gram
vers broodkruim, 50 gram verse geraspte Parmezaanse kaas, 3
eetlepels verse gehakte peterselie, 20 gram boter.
Saus: 60 gram boter, 40 gram bloem, 5 dl. melk, 100 gram geraspte
gruyerekaas. |
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bereidingswijze:
Cannelloni: Hak het vlees en de kip zeer fijn in de keukenmachine
(wanneer geen kant en klaar gehakt gebruikt wordt) en week het
broodkruim in de melk. Smelt de boter in een pannetje en fruit
hierin de gesnipperde uitjes en de in stukjes gesneden tomaat even
aan. Schep het vlees en de kip in een schaal en voeg de ui en
tomaat, de room, het broodkruim, de blokjes prosciuto, de
parmezaanse kaas en de peterselie hieraan toe. Meng alles goed door
elkaar. Kruid met peper en zout. Als het mengsel niet vast genoeg is
voor in de spuitzak, kan het gebonden worden met wat losgeklopt
eiwit. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit hiermee de
cannelloni-rolletjes vol.
Saus: Smelt 40 gram boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer
goed door. Verwarm dit gedurende enkele minuten. Voeg dan beetje bij
beetje de melk toe, terwijl je voortdurend blijft roeren tatdat de
saus zo dik is dat hij aan je lepel blijft hangen. Dit duurt een
paar minuten. voeg daarna de geraspte gruyere toe en blijf roeren
totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg evt. wat versgeraspte
peper aan de saus toe.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus en leg hierop
de gevulde cannelloni-rolletjes. Schep hierover de rest van de saus
en strijk deze uit totdat alle rolletjes goed bedekt zijn. Dek de
ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 minuten in
de oven. Verwijder hierna de folie en bak het gerecht nog 20
minuten, zodat de bovenkant mooi kleurt.
Serveertip:
Serveer in de ovenschaal op tafel met warm stokbrood en een (groene)
salade.
|