Recept 95, Garnalen gumbo

Ingrediënten voor 4 personen:

1 tl. paprikapoeder *
1 tl. gedroogde tijm * 1 el. bloem * 350 g zeeduivelfilet in blokjes gesneden * 1 middelgrote ui gesnipperd * 1 groene paprika in blokjes * 3 stengels bleekselderij fijngehakt * 2 tenen knoflook fijngehakt * 200 g okra(toko)in plakjes * 7.5 dl. vis of groentebouillon * 1 blik gepelde tomaten 400 g * zout en versgemalen peper * 1 bouquet garni * 200 g grote garnalen gepeld * het sap van 1 citroen * scheutje tabasco * 1 el. worcestershiresaus * 150 g warme gekookte witte rijst

Bereiding:

Klassieke maaltijdsoep uit New Orleans
Voorbereiding
Week de romertopf 15 min. in water * meng de paprikapoeder met de tijm en bloem op een bord * haal de blokjes zeeduivel erdoor en doe ze in de romertopf * schep er de ui,knoflook,bleekselderij,paprika en okra door * giet er de bouillon en tomaten over en breng opsmaak met royaal zout en peper en voeg het bouquet garni toe *

Bereidingswijze
Leg de deksel erop en zet in een koude oven *
zet de oven op 220 graden en laat40 minuten koken. schep er de rest van de ingrediënten door en leg de dekstel er weer op * laat nog 25 min. koken * verwijder het bouquet garni *
Serveertips
Schep de soep over de warme rijst in diepe borden. eet smakelijk !