Recept 90, Italiaanse varkensfilet

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkensfilet, 250 g tomaten, 250 g champignons, 100 g gekookte ham, 1 teentje knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout, peper, 1 kopje zure room, 1 el. tomatenketchup, boter

Bereiding:

Voorbereiding
Het vlees in plakken snijden, de tomaten ontvellen, de champignons snijden

Bereidingswijze
Het vlees in plakken snijden en met peper en zout bestrooien. De ontvelde tomaten in schijfjes snijden en vermengen met de in vieren gesneden champignons.
De natgemaakte Romertopf bekleden met gekookte ham, hierop laag om laag het vlees en het groentemengsel leggen; dit afdekken met gekookte ham.
De room vermengen met de fijngewreven koflook, de ketchup en kruiden en dit mengsel over de ham gieten en beleggen met enkele klontjes boter.
De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen die op 225 ?C is ingesteld en het gerecht gaar smoren in ca. 1 uur.
Serveertips
De schotel opdienen met spaghetti, salade en rode wijn.