Recept 88, Gegratineerde aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen, 1 teentje knoflook, 2 el boter, 200 g geraspte gruyere kaas, zout, peper, 1/2 l melk

Bereiding:

Gegratineerde aardappelen uit de romertopf.
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Beboter de vochtige romertopf en wrijf hem in met het doorgesneden teentje knoflook.

Bereidingswijze
Leg de aardappeltjes laag om laag met de kaas in de romertopf. Bestrooi elke laag met zout en peper. Giet de melk erover en strooi er nog wat achtergehouden kaas over. Kleine klontjes boter erop leggen.De gesloten schotel op 200 graden in de oven plaatsen en het gerecht in ca. 1.1/4 uur gaar laten smoren.
Serveertips
Serveer er een frisse salade bij.