Recept 75, Römertopf Provencaal |
Ingrediënten voor 4 personen: |
800 g lamsvlees van de schouder, 8 teentjes knoflook, zout, zwarte peper, 4 eetl. provencaalse kruiden, 5 eetl. olijfolie, 800 gr tomaten, 800 g uien, 600 gr aubergines, 500 g courgettes, 500 g wortelen, 1 takje rozemarijn. |
Bereiding: |
Römertopf 15
minuten in water zetten. lamsvlees van huid en botten bevrijden en
in kleine blokjes snijden. Knoflookteentjes pellen, fijnhakken.
Vlees met zout, peper, 1 tl kruiden en olijfolie marineren.
Ondertussen de overige groenten wassen/schoonmaken/schrappen en in
stukjes snijden. De Römertopf met een laag groente vullen, kruiden
met zout, peper en provencaalse kruiden. Daarover een laagje vlees
verdelen, zo afwisselend lagen aanbrengen van groenten, kruiden en
vlees tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Rest van de olie er
over druppelen, takje rozemarijn er op leggen. Römertopf sluiten, in
koude oven plaatsen. Oven instellen op 200°C. (gasstand 3)en 1= uur
in de oven dit gerecht laten garen. |
|