Recept 69, Gehaktbrood uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g half om half gehakt
4/5 sneetjes witbrood zonder korst
5 eieren
zout
mespunt kerrie
halve theelepel marjolein
1 theelepel worcestersaus
1 ui
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding:

Gewoon gehakt maar toch even anders.
Voorbereiding:
3 eieren hard koken,
ui heel fijn snipperen,
peterselie fijn hakken.
Schaal en deksel van de Römertopf vullen met water en gedurende 15 minuten laten intrekken.
Bereidingswijze
Vermeng het gehakt met het in heet water geweekte en daarna goed uitgeknepen brood.
Aan dit mengsel 2 eieren, ui, zout, kerrie, worcestersaus, marjolein en peterselie toevoegen. Goed kneden tot er een samenhangende massa overblijft.
De hardgekookte eieren pellen en in het midden van het gehakt plaatsen. Geef het gehakt de vorm van een brood.
Leg het brood in een vochtige Römertopf, druk het goed aan en strijk het gelijk.
Zorg wel dat de eieren in het midden van het gehakt blijven.
Plaats de gesloten schotel in een onverwarmde oven, stel deze in op 250°C. en bak het gehakt gaar en bruin in 75 minuten.
Serveertips
Serveer er een warme saus bij.
Lekker in combinatie met een Griekse salade en gebakken aardappeltjes.