Recept 38, Kerriekip uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

1500 g kip
1 eetlepel plantaardige olie
2 eetlepels kerriepoeder
1 ui
2 wortelen
4 eetlepels gedroogde, in kleine stukjes gehakte abrikozen
4 eetlepels tomatenpuree
1/4 liter kippenbouillon
2 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
250 g gekookte doperwtjes
5 eetlepels geraspte, ongezoete kokos

Bereiding:

Zet de Römertopf minstens een kwartier in koud water.
Snijd de kip in serveerbare stukken.
Hak de ui fijn.
Snijd de wortelen in plakjes.
Leg de stukken kip in de Römertopf en voeg de olie, het kerriepoeder, de ui, de wortelen, de abrikozen, de tomatenpuree en de kippenbouillon toe.
Sluit de Römertopf, zet hem in een koude oven, stel de oven in op 230ºC en laat de kip ± 1 uur stoven.
Laat intussen de boter zacht worden en kneed de bloem erdoor.
Roer het boter/bloemmengsel door het stoofvocht in de Römertopf.
Voeg de doperwtjes toe en strooi er de kokos over.
Sluit de Römertopf weer en laat het gerecht nog een kwartiertje stoven.
Dien op met witte rijst en een chutney (zie recept 311).