1 grote
gesnipperde ui.
1/4 l moezelwijn.
1 kg gemengde vis. (bv. schol-paling-kabeljauw).
1 theelepel zout.
Scheutje koffieroom.
1 eetlepel fijngehakte peterselie.
1/2 theelepel witte peper.
2 eetlepels gemengde, fijngehakte, groene kruiden.
1 klein blikje uitgelekte, fijngehakte champignons. |
Voorbereiding:
De genoemde ingrediënten fijn hakken.
Bereidingswijze
De ui met de witte wijn in de geprepareerde Römertopf gieten.
De vissen wassen, drogen, met zout inwrijven en eveneens in de
Römertopf leggen.
Deze dan sluiten en het gerecht ongeveer 50 min. stoven in een oven
van 240 graden C.
De stukken vis uit het kookvocht nemen en op een schotel warm houden.
Het vocht zeven, met een garde de overige ingrediënten erdoor
kloppen en het geheel even aan de kook laten komen en op smaak
afmaken, waarna deze saus gedeeltelijk over de vis gegoten en
gedeeltelijk apart erbij geserveerd kan worden.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en gemengde salade.
Aanbevolen drank: Moezelwijn.
|