1 braadkuiken (ca.
1250 gram), zout en peper uit de molen naar smaak, kipkruiden (Silvo),
50 gram boter, 750 gram aardappelen. |
Een zeer
eenvoudig en daarom misschien juist zo lekkere schotel.
Voorbereiding:
Zet de römertopf minimaal 15 minuten in een koudwaterbad. Wrijf de
kip in met zout en kipkruiden, bestrijk ze met de helft van de
gesmolten boter en leg ze in het midden van de vochtige schotel, die
ook met boter is bestreken.
Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250°C. of
stand 5 en laat de kip 30 minuten braden.
Bereidingswijze:
Leg na een half uur de geschilde en in plakken gesneden aardappelen
om de kip heen, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met
de rest van de gesmolten boter.
Laat de kip en de aardappelen samen in de gesloten schotel in de
oven verder gaar worden in ca. 45 minuten.
|