300 gram
macaroni, 1 plak ham van 175 gram, 85 gram gerapte kaas, 2 volle eetl.
gehakte peterselie, 2 eieren, 1 bakje zure room 1 groot ui (liefst
paars), 1 blikje of potje champignons, wat boter, peper, zout. |
Voorbereiding:
Snijd het ui fijn, snijd de ham in blokjes en kook de macaroni gaar.
Gebruik je verse champignons, kook deze dan voor in bouillon.
Bereidingswijze:
Maak een mengesel van de zure room, de kaas, de eieren, het ui, de
peterselie en de champignons en maak dit op smaak af met zout en
versgemalen peper. Leg onderin de römertopf een laagje macaroni,
strooi daarop een gedeelte van de hamblokjes en een gedeelte van het
mengsel. Daarna weer een laagje macaroni, ham en mengsel etc.
Leg er een paar kleine klontjes boter op. Zet de Römertopf een half
uur in de oven op 250°C. Gelijk opdienen.
Serveertip:
Zet de Römertopf gewoon op tafel, denk er aan dat hij erg heet is.
Ik heb nog nooit genoeg gemaakt van dit recept, het gaat altijd
op!!! Vaak bestrooien we het nog met geraspte (Parmezaanse) kaas en
snijden we groene olijven in reepjes. Een paar kappertjes erdoor is
ook erg lekker. |