Recept 144, Bloemkool uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Bloemkool, 500 g aardappelen, 300 g gehakt hoh, 4 braadworsten , gehaktkruiden, nootmuskaat en zout

Bereiding:

Voorbereiding:
Römertopf in water zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bloemkool in roosjes snijden.
Aardappelen schillen en in schijfjes snijden.

Bereidingswijze:
Römertopf uit water halen.
Gehakt over de bodem verdelen en kruiden er over heen strooien.
Braadworst langs de kant leggen.
De bloemkoolroosjes over de gehakt en de braadworst leggen.
Daar de nootmuskaat overheen strooien.
Daar overheen de aardappelschijfjes leggen.
En vervolgens zout eroverheen.
Sluit de Römertopf en zet hem in de voorverwarmde oven.
Elk half uur de oven 50 graden lager zetten.
Totdat het gerecht 2 uur in de oven heeft gestaan.. De aardappelen moeten er gebakken uitkomen. Smakelijk eten.