Recept 140, Bloemkoolsouffle met ham.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg bloemkool.
200 spaghetti.
125 g rauwe ham.
5 dl melk.
4 eieren.
zout.
peper.
nootmuskaat.
30 g, of iets meer, Parmezaanse kaas.

Bereiding:

Voorbereiding:
Bloemkool wassen, heel met de stronk omlaag,aan de kook brengen, in 20 min gaarkoken,dan in roosjes snijden.
Spaghetti in stukken breken, en koken volgens voorschrift, dan met koud water afspoelen.
Ham in blokjes snijden.

Bereidingswijze:
Spaghetti,bloemkoolroosjes en ham in laagjes in de geweekte römertopf leggen.
De melk kloppen met de eieren,zout peper en nootmuskaat,over de souflé gieten,bestrooien met de kaas, met deksel in de koude oven zetten.
Oven op 200-225 graden C.
Tijd 60-70 minuten.

Serveertip:
Eikebladsla, met eenvoudige dressing.
tomaten apart.
komkommer, zaadlijsten eruit, en in stukjes erbij.