1 grote ui, 1
paprika, 2 tomaten, 750 g witlof, 1/2 bakje champignons, 1
goudreinet, 1 teentje knoflook, 500 g hamlappen, zout, peper, 1
theel. paprikapoeder, oregano, rozemarijn, 1 eetl. boter of
margarine. |
Voorbereiding:
De ui pellen en in ringen snijden.
De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en
kleinsnijden.
De tomaten wassen en in partjes snijden.
De witlof schoonspoelen, de stronkjes met een scherp mesje diep
uithollen en in grove ringen snijden.
De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
De appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Alles in een kom doen.
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
Bereidingswijze:
De römertopf 10 min. onderdompelen in koud water.
Het vlees in dobbelsteentjes snijden en met zout en peper
bestrooien.
Vlees, paprikapoeder, oregano en rozemarijn door de groenten
scheppen.
De römertopf uit het water nemen.
De binnenkant van de römertopf met boter inwrijven.
Het groente-vleesmengsel erin scheppen.
De römertopf in het midden van een koude oven schuiven.
De oven inschakelen op 200 graden.
Laat de vleesstoof in ca. 1 1/4 uur gaar worden.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen. |