Recept 133, Rundvlees in rode wijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g rundvlees (stooflappen), zout, peper, 2 winterwortelen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, kruidenbuiltje, 1/2 l rode wijn, 1/2 glas cognac, 75 g boter

Bereiding:

Voorbereiding:
Het vlees in gelijke stukken snijden en bestrooien met peper en zout. Wortelen en uien in schijven snijden. De knoflookteentjes uitpersen. Het vlees met de groenten en kruiden in een schaal doen. De wijn en cognac erover gieten. Het vlees 1 nacht laten marineren!
Bereidingswijze:
Laat het vleesmengsel uitlekken en bewaar het vocht. Bak het vleesmengsel in de hete boter bruin, laten afkoelen en overdoen in de natgemaakte römertopf. Giet het marinadevocht erbij. De gesloten römertopf in de oven plaatsen en het vlees in ca. 2 uren gaar stoven op 250 graden.