De kip met peper
en zout bestrooien, besprenkelen met citroensap en dit enige tijd
in laten trekken.
In de geprepareerde Römertopf enkele klontjes boter leggen en hierop
de stukken kip.
Het deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven zetten en
de kip 40 minuten
laten smoren op 220° C.
De sinaasappelen schillen, in kleine stukjes snijden, vermengen met
het kerriepoeder,
nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en een beetje citroensap. Dit
mengsel over de kip
uitgieten, het deksel er weer op leggen en de schotel nog eens 1 uur
laten sudderen
in de oven.
Het vocht in een (steel)pannetje gieten en afmaken met de zure room,
de mangochutney
en eidooier. Ondertussen het deksel van de Römertopf halen en de kip
in de oven in
ca. 10 minuten een bruin korstje laten krijgen. Opdienen met
(kerrie)rijst en het sausje.
Lekker met kerrierijst. |