Het zout en
suiker mengen en hiermee het varkensvlees aan alle kanten inwrijven.
Het vlees 2 uur in de koelkast leggen om het zout- suikermengsel te
laten intrekken.
Het vlees afspoelen en droogdeppen.
De romertopf met 1 tot 2 eetlepels olie invetten. De zwarte peper,
sechuanpeper en korianderzaad mengen en over het vlees strooien. 2
eetlepels olie in de Braadpan verhitten en het vlees in 10 minuten
aan alle kanten lichtbruin bakken.
Het vlees over doen in de romertopf. De knoflookbollen in stukken
verdelen en rondom het vlees leggen. De rode pepers en salieblaadjes
toevoegen. De romertopf sluiten en in de oven zetten. De oven op 200
graden Celsius zetten en het vlees 30 minuten in het midden van de
oven braden. De oven doorschakelen naar 250 graden Celsius en het
vlees nog 1 uur laten braden.
Vlees in plakken snijden en serveren met knoflookteentjes en
braadvocht.
|