Recept 112, Kruidige Rollade uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetlepel grof zeezout
1 eetlepel suiker
1 varkensrollade van 1½ - 2 kilo
3 tot 4 eetlepels arachide olie
1 eetlepel grofgemalen zwarte peper
1 theelepel Szechuanpeper
2 bollen knoflook
2 kleine rode pepers
10 salieblaadjes

Bereiding:

Het zout en suiker mengen en hiermee het varkensvlees aan alle kanten inwrijven.
Het vlees 2 uur in de koelkast leggen om het zout- suikermengsel te laten intrekken.
Het vlees afspoelen en droogdeppen.
De romertopf met 1 tot 2 eetlepels olie invetten. De zwarte peper, sechuanpeper en korianderzaad mengen en over het vlees strooien. 2 eetlepels olie in de Braadpan verhitten en het vlees in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin bakken.
Het vlees over doen in de romertopf. De knoflookbollen in stukken verdelen en rondom het vlees leggen. De rode pepers en salieblaadjes toevoegen. De romertopf sluiten en in de oven zetten. De oven op 200 graden Celsius zetten en het vlees 30 minuten in het midden van de oven braden. De oven doorschakelen naar 250 graden Celsius en het vlees nog 1 uur laten braden.
Vlees in plakken snijden en serveren met knoflookteentjes en braadvocht.