Recept 106, Rosbief met groenten uit de römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram aardappel; 500 gram runderrosbief;
160 gram ui; 5 theelepels mosterd; 3 eetlepel olie; 3 eetlepel peterselie; 2 stuks wortel (winter-); 2 theelepel kruiden (Provencaals); 1 blokje bouillon (vlees);
naar smaak peper

Bereiding:

Voorbereiding
Aardappelen schillen en tot gebruik onder water zetten. Wortelen (400 g) schrappen en in staafjes snijden. Ui in stukken snijden. In kommetje peterselie (3 takjes) fijnknippen. Erdoor roeren: olie, Provencaalse kruiden, peper en mosterd. Hiermee vlees bestrijken.

Bereidingswijze
Romertopf minstens 10 minuten onder koud water zetten. Intussen aardappelen in stukjes snijden. In 2 deciliter heet water bouillontablet oplossen. In romertopf schenken. Rosbief erin leggen. Aardappelen, wortelen en uien eromheen leggen. Romertopf afsluiten en in midden van koude oven zetten. Oven inschakelen op 250 graden en rosbief in 1:15 uur gaar laten worden.