350 gram
tagliatelle,
vloeibare margarine (becel bak & braad),
250 gram tartaar,
1 goudsalamiworst,
4 eieren,
blik gepelde tomaten,
tomatenketchup,
zakje milner geraspte oude kaas,
3 el rozijnen,
3 el gehakte noten,
1 ui,
1 teentje knoflook,
gehakte peterselie,
zout, peper. |
Lekker pittig
Romertopfgerecht.
Bereidingswijze
Gehaktmassa maken van tartaar, 1 ei, rozijnen, noten, knoflook uit
de knijper, peterselie, zout, peper. Balletjes maken. De tagliatelle
op de gebruikelijke manier koken en hiervan eenderde gedeelte in de
natgemaakte Romertopf leggen. De tomaten in de Keukenmachine
fijnmaken en op smaak maken met een flinke scheut ketchup. Op de
macaroni afwisselend een laag eischijfjes, vleesballetjes en
gesnipperde salami leggen. De helft van de tomatensaus erover gieten
en deze bestrooien met geraspte kaas. Dit nog eenmaal herhalen en
eindigen met een laag tagliatelle. Hier en daar een scheutje becel
erop. Deksel op de Romertopf leggen en in een koude oven plaatsen,
die op 250 graden C wordt ingesteld. Het gerecht ca 40 minuten laten
bakken. Deksel eraf halen en bestrooien met geraspte kaas. Nog plm.
10 minuten laten gratineren.
Serveertips
Serveren met veldsla met dressing van olijfolie, citroensap, honing
en een lik mosterd.
|