Recept 102, Kethener schustertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g procureurlappen
zout, peper, kummel
1 kg aardappelen
1 kg stoofperen
suiker

Bereiding:

Voorbereiding
Dompel de romertopf minimaal 15 minuten onder in koud water

Bereidingswijze
Zet de Romertopf minstens 15 minuten in koud water.
Snijd het varkensvlees in dobbelstenen, doe die in de Romertopf en bestrooi het vlees met peper, zout en kummel.
Schil de aardappelen en snijd ze dwars door.
Snijd de peren ongeschild in de lengte doormidden en haal het klokhuis eruit.
Doe de aardappelen en de peren bij het vlees, strooi er zout en naar smaak suiker over en giet er zoveel kokend water bij dat de Romertopf voor de helft is gevuld. Leg het deksel op de pot, zet hem in de koude oven, stel de oven in op 200°C en laat het gerecht ca 90 minuten stoven.
Haal dan het deksel van de pot en laat de pot nog 10 minuten in de oven.