Recept 101, Choucroute alsacienne

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 uien
500 g zuurkool
zout, kummel
500 g aardappelen
4 varkenskoteletten
2 kruidnagels
1 laurierblad

Bereiding:

Zuurkool uit de Elzas

Voorbereiding:
Plaats de romertopf 15 minuten in koud water.

Bereidingswijze:
Leg de Romertopf minstens een kwartier in koud water.
Schil de aardappelen en snijd ze in niet te dikke plakken.
Wrijf de koteletten licht in met zout.
Schil 1 ui, snijd hem in dunne ringen en leg die op de bodem van de braad-
schotel.
Leg hierop de helft van de zuurkool en kruid deze laag met zout en kummel.
Leg op de zuurkool de helft van de aardappelen en hierop de varkenskoteletten.
Dek de koteletten af met de rest van de zuurkool en de rest van de aardappelschijfjes en kruid met zout en kummel.
Pel de andere ui en prik er het laurierblad en de kruidnagels op vast.
Leg de ui op de bovenste laag aardappelschijfjes en stoof het gerecht ca 2
uur bij een temperatuur van 250 C.