2 uien
250 g champignons
1 grote wortel
600 g runderlappen
2 theel. Blue Band Vloeibaar voor Bakken en Braden
1 zakje Knorr® Vleesklassieker Mix voor Stoofpotje |
Met dit
runderstoofpotje zet je iets lekkers op tafel. De ui, champignons en
wortel combineren goed met het zacht gegaarde stoofvlees. Extra
smaakvol door het zakje Knorr Vleesklassieker Mix voor Stoofpotje.
Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in
vieren. Schil de wortel en snijd hem in plakjes. Snijd het vlees in
dobbelstenen.
Verhit de vloeibare margarine in een stoofpan en braad het vlees al
omscheppend bruin. Voeg de uien, de champignons en de wortel toe en
braad alles 5 minuten. Voeg 300 ml water toe en breng alles aan de
kook. Temper het vuur en laat het vlees, afgedekt, 1½ uur sudderen.
Voeg de inhoud van het zakje Knorr Vleesklassieker Mix voor
Stoofpotje en 300 ml water aan het vlees toe. Breng opnieuw aan de
kook en laat het nog eens 30 min. sudderen.
TIP:
Deze rundvleesstoofpot met champignons smaakt lekker met
aardappelpuree, gegarneerd met verse peterselie of tijm. Serveer er
extra groenten bij als gebakken aubergine en paprika of roergebakken
spitskool. |