Recept 79, Laagjesschotel met tomaat en prei.

 

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 ui
4 grote vleestomaten
250 g prei
350 g niet-gekruid gehakt
1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
75 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C, gasovenstand 6). Snipper de ui, snijd de tomaten in plakken en de prei in ringen.
Kook de prei beetgaar.
Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de ui mee. Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Maak in een ovenvaste schaal laagjes van de tomaat, de prei en de saus, eindig met de saus. Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 25 minuten in de oven, of tot de schotel goudbruin is.

          

Bron: www.knorr.com/nl