250 g
cherrytomaatjes
1 courgette
1 grote prei
3 uien
vloeibare margarine
450 g krieltjes
4 saucijsjes
1 cupje Knorr Authentieke Vleesjus Naturel
4 lange satéprikkers |
Maak de
courgette en de prei schoon en snijd ze in gelijke stukjes. Rijg de
stukjes groenten en de kerstomaatjes om en om aan lange
satéprikkers. Besprenkel de spiezen met wat olijfolie en bestrooi ze
met wat zout en peper. Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak
hierin, als de grote bellen verdwenen zijn, de krieltjes goudbruin
en gaar.
Bak in een braadpan de saucijzen rondom kort aan in 4 eetlepels
vloeibare margarine. Zet dan het vuur lager, plaats het deksel op de
pan en laat de worstjes in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar worden.
Schuif de worstjes naar de zijkant van de pan, schep de uienringen
erbij en bak deze 5 minuten mee. Grill ondertussen de
groentespiesjes in een hete grillpan, onder de hete grill of op een
grillplaat in 4 tot 5 minuten rondom gaar.
Voeg nu 250 ml heet water en het cupje Knorr Jus toe aan de uien in
de braadpan. Meng het even goed met een garde en laat de jus
zachtjes 1 minuut koken.
Verdeel de worstjes over de borden en leg er een groentespies en wat
gebakken krieltjes naast. Schenk de uitjesjus over de worstjes. |