200 g farfalle
100 g zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
400 g boerenkool
300 g merquez worstjes
2 eetlepels vloeibare margarine
2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
0.5 theelepel chilivlokken
100 g geraspte Parmezaanse kaas |
Heerlijk pasta
recept met boerenkool en merquez worstjes. Boerenkool is niet alleen
heel gezond maar ook veelzijdig. Heerlijk in soepen, stoofschotels
en pastagerechten zoals in dit recept met pittige merquez. Kook de
pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet hem
af. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Pel en snijd
intussen de knoflook fijn. Was de boerenkool en verwijder de harde
nerven uit de bladeren. Snijd de worstjes in stukjes.
Verhit de margarine in een ruime braadpan en bak de zongedroogde
tomaatjes ca. 2 minuten. Voeg de worst toe en bak in ca. 10 minuten
al omscheppend bruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg 500 ml water, de inhoud van de Knorr Bouillonketeltjes Groenten
en de chilivlokken toe. Breng alles aan de kook en laat op een laag
vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool toe en kook nog 5
minuten. Schep de pasta erdoor. Serveer met de Parmezaanse kaas.
TIP:
Vervang in deze pasta met boerenkool en merquez worstjes de merquez
ook eens door 250 g in blokjes gesneden chorizo. Maak eens een
winters pesto van boerenkool. Hak 50 g geroosterde pijnboompitten
met 2 grof gesneden teentjes knoflook, 50 g fijngesneden boerenkool
en 50 g Parmezaanse kaasstukjes in een keukenmachine fijn. Schenk er
in een dun straaltje 100 ml olijfolie bij en breng de pesto op smaak
met peper en zout. Heerlijk op een pizza, in de pasta of een omelet. |