Recept 40, Snelle hacheereepjes en aardappel-koolpuree met rundvleesjus.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

4 grote uien
1 groene kool
1 kg aardappelen
4 eetl. Blue Band Vloeibaar
400 g runderreepjes
1 zakje hacheekruiden ca. 20 g)
8 eetl. piccalilly
1 zakje Knorr Rundvleesjus
50 g boter

Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de kool in smalle reepjes. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. in ruim koud water met wat zout gaar. Voeg halverwege de kool toe. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit de helft van de Blue Band vloeibaar in een wok of hapjespan. Voeg de uienringen toe en bak deze 4 min. Voeg de runderreepjes en de hacheekruiden toe en bak deze nog eens 4 min. mee. Voeg vervolgens 2 dl heet water toe en laat het mengsel ca. 2 min. zachtjes pruttelen.
Maak de rundvleesjus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp de aardappelen en kool fijn met de rest van de Blue Band vloeibaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Warm even door.
Verdeel de aardappel-koolpuree over vier grote borden en schep de hacheereepjes en de piccalilly ernaast. Geef de rundvleesjus er apart bij.
Variaties:
Voeg een blaadje laurier en een geperst teentje knoflook toe aan de runderreepjes. Ook lekker met gewokte koolreepjes in plaats van gekookte kool.

        

Bron: www.knorr.com/nl