1 aubergine
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
250 g lams- of rundsgehakt
3 el olijfolie
1 tl kaneel
1 zak pittige tomatensaus
1 flesje light room
125 g lasagnebladen
75 g Griekse feta |
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een
ovenschaal (inhoud minimaal 1,5 liter) in. Snijd de aubergine in
stukjes. Los het bouillonketeltje op in een kopje heet water.
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin het gehakt los. Breng het
op smaak met kaneel en het opgeloste bouillonketeltje. Voeg de
pastasaus toe en de Solo Crèmefine Licht, zet het vuur laag en laat
de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
Verhit in een andere pan 2 eetlepels olijfolie en bak de
auberginestukjes aan beide kanten bruin.
Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus, lasagnebladen en
aubergine. Begin en eindig met een laagje saus. Verkruimel de feta
over de lasagne en laat de lasagne in het midden van de oven in 30
minuten gaar worden. |