Recept 387, Griekse lasagne.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 aubergine
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
250 g lams- of rundsgehakt
3 el olijfolie
1 tl kaneel
1 zak pittige tomatensaus
1 flesje light room
125 g lasagnebladen
75 g Griekse feta

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een ovenschaal (inhoud minimaal 1,5 liter) in. Snijd de aubergine in stukjes. Los het bouillonketeltje op in een kopje heet water.
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin het gehakt los. Breng het op smaak met kaneel en het opgeloste bouillonketeltje. Voeg de pastasaus toe en de Solo Crèmefine Licht, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
Verhit in een andere pan 2 eetlepels olijfolie en bak de auberginestukjes aan beide kanten bruin.
Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus, lasagnebladen en aubergine. Begin en eindig met een laagje saus. Verkruimel de feta over de lasagne en laat de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.

        

Bron: www.knorr.com/nl