Recept 383, Steak met pepersaus, gemengde salade en frietjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

4 biefstukken naar keuze, van ca. 2 cm dikte
1 tomaat
3 lente-uitjes
1 krop sla
frituurolie
800 g frietjes (diepvries)
3 el vloeibare margarine
1 brik Knorr Kant en Klaar Pepersaus
3 eetl. fijne kruiden vinaigrette

Laat de biefstukken op het aanrecht in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Snijd de tomaat in partjes en de lente-uitjes in ringetjes. Was en droog de sla. Meng met de partjes tomaat en uienringetjes.
Verhit de frituurolie en bak de frietjes goudbruin en laat ze uitlekken.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de belletjes zijn weggetrokken en bak de biefstukken om en om bruin en naar wens: rood 1½-2 minuten per kant, rosé 2-3 minuten per kant, doorbakken 3-4 minuten per kant.
Verwarm in de tussentijd de Pepersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de vinaigrette over de sla. Verdeel de frietjes, sla en de steak over 4 (warme) borden en schep de saus erbij. Serveer direct.

      

Bron: www.knorr.com/nl