2 kg witte
asperges
2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
5 eetl. Blue Band vloeibaar met Roombotersmaak
4 middelgrote eieren
75 gram veldsla
200 gram mooie slagers achterham, in brede repen
2 eetlepels gehakte peterselie |
Schil de
asperges en snijd het onderste houtige gedeelte eraf. Kook de
asperges tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de
dikte). Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Maak ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren 3-4 minuten zodat ze van binnen nog iets zacht zijn.
Houd ze even onder een koude kraan om "te schrikken", zodat de schil
makkelijk los laat. Pel ze en halveer ze.
Verdeel de asperges over de borden en leg in het midden een handje
veldsla en een bergje ham en een gehalveerd ei. Schep de saus erover
en bestrooi met peterselie.
Serveer tips:
Heerlijk met gekookte krieltjes of aardappelpuree met verse
(fijngeknipte) bieslook. |