4 kippenpoten
1 Knorr Kippenbouillon tabletten
5 uien
2 teentjes knoflook
1 citroen uitgeperst
4 tomaten in stukjes gesneden (of 400 g tomatenblokjes)
5 saffraandraadjes
1 ingemaakte citroen
30 g groene olijven zonder pit
3 eetl. fijngehakte koriander |
Klop marinade
van de olijfolie, het paprikapoeder, de cayennepeper en de kurkuma.
Marineer de kippenpoten de avond tevoren in de marinade.
Leg de kippenpoten in een vuurvaste tagine schaal of braadpan.
Verkruimel de Knorr kippenbouillontablet erover en voeg 2 eetlepels
water toe.
Pel en snijd de uien in vieren. Pel en snipper de knoflook. Pers de
citroen uit. Schep de ui, de knoflook en het citroensap door de
marinade en schenk het bij de kip in de schaal. Breng alles aan de
kook en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Voeg de
tomaten en de saffraan toe en stoof nog eens 10 minuten.
Leg deksel op de schaal of de pan en stoof de kippenpoten 20 minuten
op een laag vuur. Hak intussen de ingemaakte citroen fijn en voeg
het met de olijven aan de kip toe. Kook alles nog 5 minuten totdat
het gerecht door en door warm is. Bestrooi met de koriander en
serveer direct. Lekker met couscous. |