1 pak Knorr
Wereldgerecht Indiase Kip Madras
225 g kipfilet (of gebruik 160 g Kipstuckjes van De Vegetarische
Slager)
300 g sperziebonen
1 ui
2 tomaten
1 appel
125 ml crème fraîche light
3 bosui
olie |
Snij de kipfilet
in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin
de kipblokjes ca. 10 min.
Snij de tomaten en appel in blokjes. Snipper de ui grof en snij de
bosui in smalle ringen. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5
min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in 14
min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en
gaar. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en
bak nog ca. 1 min.
Voeg dan de sausmix en vervolgens 350 ml water toe en breng het
geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe
en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en strooi de
bosui over de Kip Madras. Serveer de Kip Madras en de rijst apart
van elkaar. |