500 gram
kippendijfilet in kleine stukjes gesneden
1 zak wokgroenten 400 gram naar keuze
300 gram rijst
1 rode paprika in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook geraspt
3 centimeter verse gember geschild en geraspt
2 stuks bosui fijngehakt
1 stuk ui gesnipperd
2 eetlepels oestersaus flinke eetlepels
2 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel sambal badjak
1 theelepel bruine suiker flinke theelepel
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maïzena
100 gram gebrande en gezouten cashewnoten +extra voor garnering
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
100 ml lauwwarm water |
Kook de rijst
gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Maak ondertussen de kip Siam klaar: Meng in een schaaltje de
oestersaus, ketjap manis, sambal badjak, bruine suiker, sojasaus en
125 ml lauwwarm water. Verhit een scheutje olie en een klontje
roomboter in een grote wok of hapjespan. Fruit de uien met de
gember, knoflook, paprika en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe
en bak dit rondom goudbruin en gaar. Voeg de zak wokgroenten toe en
bak dit kort mee. (wij houden van bite dus ik bak het echt maar kort
mee) Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Meng 1 el
maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit aan de saus
toe. Laat eventjes mee pruttelen. Vervolgens voeg je de cashewnoten
toe en dit schep je goed door de saus.
Serveer de rijst met de kip Siam en bestrooi eventueel met
fijngehakte bosui en extra cashewnoten. Ook lekker uiteraard met
kroepoek. |