Recept 353, Zoete aardappelstoofschotel met tomaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g zoete aardappels
150 g prei
½ - 1 rode peper
1 eetl. plantaardige olie
2 theel. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
400 g tomatenblokjes in blik
½ theel. kaneelpoeder

Schil en snijd de zoete aardappels in stukjes. Was de prei en snijd hem in dunne ringen. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de prei al omscheppend ± 3 minuten. Voeg de zoete aardappel en de chilipeper toe en schenk er 400 ml water bij. Breng alles aan de kook en voeg de vloeibare bouillon Indisch toe. Leg de deksel op de pan en kook alles 5 minuten op een laag vuur.
Voeg de inhoud van het blik tomatenstukjes en de kaneelpoeder toe en kook de stoof nog 15-20 minuten op een laag vuur. Lekker met crème fraîche light en boerenbrood.

      

Bron: www.knorr.com/nl