Recept 352, Enchiladas met chili sin carne en tofu.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 worteltjes
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
400 g (oranje) tomaten
250 g tofu
100 g Puy linzen in blik of gekookte zwarte linzen
100 g zwarte oogbonen in blik
40 ml olijfolie
25 g tomatenpuree
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Chili con Carne
1 el Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
50 g geraspte cheddar kaas
1 el fijngehakte koriander
4 enchilada's of tortilla's
Extra nodig: ovenschaal

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de worteltjes, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze in 5 mm kleine blokjes. Was de tomaten en hak ze fijn. Verkruimel de tofu. Spoel de linzen en de bonen af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de tofu al omscheppend lichtbruin. Voeg de ui, de knoflook, wortel, bleekselderij en de paprika en bak alles al omscheppend 5 minuten op een laag vuur.
Verwarm de oven voor tot 160°C.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, 250 ml water en de inhoud van het zakje Natuurlijk Lekker! toe en roer alles goed om. Leg de deksel op de pan en laat alles 10-15 minuten zachtjes sudderen.
Roer de linzen en de bonen met de vloeibare bouillon door de groenten en warm alles al omscheppend goed door.
Verwarm de enchilada's of tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vul ze met het groentemengsel en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Laat ze in de voorverwarmde oven in ± 7 minuten gratineren. Bestrooi ze vlak voor het serveren met de gehakte koriander.
Serveer de enchilada's met parten avocado en plakjes limoen en een tomatensalade.

      

Bron: www.knorr.com/nl