Recept 344, Tartiflette.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

400 g geschilde aardappelen
1 ui
2 sjalotten
1 eetl. vloeibare margarine
150 g gerookte spekreepjes
1 Knorr blik Champignoncrème à 500 ml
450 g reblochon kaas

Warm de oven voor tot 180 °C. Snij de aardappelen in plakjes van 0.5 cm. Breng aan de kook maar laat ze net niet gaar worden. Giet af.
Pel en snipper de ui en de sjalotten. Fruit in de vloeibare margarine, voeg er de spekreepjes aan toe en laat gedurende 3 minuten zachtjes bakken.
Meng in een schotel de aardappelplakjes, de ui, de spekreepjes en het blik Knorr Champignoncreme. Meng het geheel goed door elkaar en breng over in een ingevette ovenschotel.
Snijd de kaas in 2 dikke plakken, zonder de korst te verwijderen, en schik de kaas met de korst naar boven op het mengsel. Gaar de schotel 35 minuten in de oven.

      

Bron: www.knorr.com/nl