Recept 339, Indische lamsstoofpot.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

800 g lamvlees van de schouder (ontvet en in blokjes gesneden)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 stukje verse gember van 3 cm
1 eetlepel zacht currypoeder
200 g gekookte spinazie (vers of uit de diepvries)
4 eetlepels volle yoghurt
een klontje Solo
peper
zout

Laat een pot warm worden op het vuur. Voeg de Solo toe, gevolgd door de blokjes lamsvlees. Laat op hoog vuur bakken tot het vlees langs alle kanten een bruine kleur gekregen heeft. Schep het vlees dan uit de pot.
Doe de fijngehakte ui, knoflook en gember in de pot. Laat 5 minuten bakken op zacht vuur. Roer zeer regelmatig.
Voeg het currypoeder toe. Laat nog een minuut verder bakken.
Het vlees mag opnieuw de pot in. Giet 10 cl water bij het vlees. Meng en laat op een zacht vuurtje onder deksel stoven gedurende een uur.
Voeg de gekookte spinazie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Als er zich te veel vocht heeft ontwikkeld in de pan, laten we het geheel verder sudderen zonder deksel tot de saus een mooie dikte heeft.
Voeg de yoghurt toe en roer voorzichtig. Laat eventueel nog even verder inkoken. Serveer met rijst.
Tip:
Om te vermijden dat het vlees tijdens het aankorsten te veel vocht verliest, bakken we het best in kleine porties die elkaar opvolgen.

      

Bron: www.knorr.com/nl