500 g
winterwortel
400 g uien
1 kg bloemige aardappelen
400 g rundsgehakt
1 zakje (19 g) nasi kruidenmix
4 eetl. geraspte kokos
2 eetl. ketjap
4 eetl. Becel Bakken en Braden vloeibaar |
Schil de wortel,
snijd ze in plakjes en de plakjes in vieren. Pel en snijd de uien in
dunne ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Meng
het gehakt met ½ zakje nasikruiden, de kokos, de ketjapsaus en peper
naar smaak. Vorm er 4 dunne worstjes van.
Leg de wortel, de ui en de aardappel in lagen in de pan. Voeg zout
naar smaak en een laagje water toe en kook alles in ca. 20 minuten
gaar.
Verhit de vloeibare margarine in een ruime pan en bak de worstjes
rondom bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
Giet de groenten en de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
Stamp alles tot een grof mengsel en schep de rest van de nasikruiden
erdoor. Voeg zoveel van het kookvocht toe tot een smeuïge hutspot
ontstaat.
Neem de gehaktworstjes uit de pan en houd ze warm. Blus het bakvet
af met 1½ dl heet water en roer het aanbaksel los. Serveer de saus
en de worstjes bij de hutspot. |