300 g rijst
½ theel. koenjit
1 zakje Knorr Mix voor Gyros
4 eetl. olie
350 g varkensvlees (of niet-gekruid gehakt)
2 uien
1 kleine courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
2 eetl. gehakte peterselie, om te garneren |
Kook de rijst
gaar zoals aangegeven op de verpakking. Roer, als het water net
kookt, de rijst om met de koenjit.
Meng de inhoud van het zakje Knorr Mix met 2 eetlepels van de olie
en roer dit door. Snijd het vlees in dunne reepjes, de uien in
parten en de courgette in stukken. Verwijder de zaden van de
paprika’s en snijd ze in repen. Meng het vlees met de bereide mix en
laat het 10-15 minuten staan.
Verhit de rest van de olie (bij gehakt geen extra olie gebruiken) en
bak op een hoog vuur het vlees met de uien. Bak de groenten even
mee.
Serveer de gyros met de gele rijst. Strooi de peterselie erover. |