150 g bruine
linzen
12 kleine uitjes
600 g pompoen
600 g kalfslapjes
4 eetl. vloeibare margarine
0.5 eetlepel gedroogde of verse tijm
1 l cider of appelsap
2 blokjes Knorr Bouillon Rundvlees
2 stevige zoetzure appels
2 -3 eetlepels Maïzena Express voor Bruine Saus |
Was de linzen en
laat ze in een vergiet uitlekken. Pel de uitjes. Schil de pompoen en
snijd de pompoen in 12 stukken. Snijd het vlees in 16 stukjes en dep
ze droog.
Verwarm de margarine in een stoofpan in een pan. Bak de stukken
vlees rondom bruin. Schep de tijm en wat peper erdoor. Voeg de
uitjes en pompoen toe en schep alles om.
Schenk de cider of het appelsap er langs de rand van de pan beetje
bij beetje bij zodat het vlees niet teveel afkoelt. Verkruimel de
bouillonblokjes in het vocht in het midden van de pan en roer het
erdoor. Voeg de linzen toe, schep alles door elkaar. Breng het aan
de kook en laat de kalfsstoofpot op het laagste vuur in 1-1 ½ uur
gaar worden.
Schil (eventueel) de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke
appel in 8 partjes. Voeg ze 10 min. voor het einde van de
bereidingstijd aan de kalfsstoofpot toe.
Roer als de stoofpot gaar is 2-3 eetl. Maïzena-Express door het gerecht
en laat het 2 min. pruttelen. Schep de kalfsstoofpot in 4 diepe
borden. |