800 g runds-
varkensgehakt
Solo Vloeibaar
2 el Solo Vloeibaar
8 kleine aardappels
8 tomaten
2 teentjes knoflook
2 uien
250 g Parijse champignons
4 witte selderstengels
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
300 ml droge sherry
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
1 eetl. kristalsuiker
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. gesnipperde platte peterselie |
Kruid het gehakt
met peper en zout en rol er balletjes van ongeveer 3 cm van. Verhit
1 eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de balletjes in ongeveer
3 minuten aan alle kanten mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal
gaar te zijn binnenin. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de
pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Schil de aardappeltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet
af en houd ze apart.
Pel de tomaten door ze 5 seconden onder te dompelen in kokend water.
Verwijder de pitjes en snijd het tomatenvlees in grove stukken.
Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel Solo
in een stoofpan en stoof er de uien en de knoflook in aan. Borstel
indien nodig de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Was de
selderstengels en schil ze met een dunschiller om de draden te
verwijderen. Snijd de selderstengels in stukjes. Voeg de champignons
en de selder toe aan de stoofpot, samen met de tijm en de laurier.
Kruid met peper en zout.
Voeg de aardappelen en de tomaten toe aan de stoofpot en roer alle
ingrediënten goed door elkaar.
Schik nu de gehaktballetjes op de groenten en overgiet ze met de
sherry. Los het bouillonblokje op in 250 ml water en voeg het toe
aan de stoofpot, samen met een lepel kristalsuiker. Roer opnieuw.
Laat alles gedurende een half uurtje verder stoven op een zacht
vuur, zodat alle smaken zich mooi vermengen. Voeg er nu de
tomatenpuree aan toe, roer goed en laat nog een twintigtal minuutjes
zachtjes stoven.
Snipper de bladpeterselie fijn en voeg hem net voor het serveren toe
aan de stoofschotel. |