Recept 322, Kippengumbo.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 koffielepel paprikapoeder
2 eetlepels bloem
8 stengels witte selder
1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
zout
500 g kipfilet
1 koffielepel(s) zwarte peper
1 mespunt cayennepeper
1 groene paprika
1 teentje fijngehakte look
2 uien

Snij de kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem. Snij ook de selder, uien en paprika in blokjes. Verhit een wok met wat Solo erin en roerbak de kippenblokjes.
Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met 0.5 l water en het bouillonblokje.
Laat afgedekt 10 minuten garen. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Serveer met rijst.
Tip:
Laat het vlees voor je kippengumbo eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

      

Bron: www.knorr.com/nl