1 koffielepel
paprikapoeder
2 eetlepels bloem
8 stengels witte selder
1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
zout
500 g kipfilet
1 koffielepel(s) zwarte peper
1 mespunt cayennepeper
1 groene paprika
1 teentje fijngehakte look
2 uien |
Snij de
kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem. Snij ook de
selder, uien en paprika in blokjes. Verhit een wok met wat Solo erin
en roerbak de kippenblokjes.
Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met 0.5 l water en het
bouillonblokje.
Laat afgedekt 10 minuten garen. Voeg eventueel een snuifje zout toe.
Serveer met rijst.
Tip:
Laat het vlees voor je kippengumbo eerst even op kamertemperatuur
komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier
korstje. |