Recept 319, Gratin dauphinois.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g aardappelen
3 dl room
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 eetl. vloeibare margarine

Warm de oven voor tot 160°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor best een schaaf of mandoline.
Warm de room op zonder aan de kook te brengen en los er het Knorr Bouillonketeltje in op.
Bestrijk een ovenschotel met de vloeibare margarine.
Schik de aardappelen in laagjes in de ovenschotel en giet over iedere laag een beetje room .
Kruid de gratin goed met peper en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
Schuif in de voorverwarmde oven en laat 35 minuten garen.
Neem dan de folie of het deksel van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen en kleuren.

      

Bron: www.knorr.com/nl